BORG STILLS 2016 1

Film Borg i Mekinro uskoro!

Film Borg i Mekinro reditelja Janusa Metza Pedersona od 28. septembra naći će se na repertoaru bioskopa širom Srbije. Sniman je na lokacijama u Pragu, Monaku i Švedskoj. Takođe, film počinje sa prikazivanjem u više od 150 zemalja sveta, i to je samo prvi talas globalne distribucije.

Borg i McEnroe biće sigurno među najbolje prodavanim filmovima u svetu kada je u pitanju broj teritorija koje su otkupile prava. To je najbolji dokaz da ovo rivalstvo još uvek odjekuje. “Tu su dva legendarna igraca, dve ikone, I njihovo rivalstvo ucinilo je da vreme stane. Ovaj film je vise od biografije, vise od filma o tenisu, vec nesto uzviseno, iznad samog sporta”, rekao je reditelj povodom premijere filma.

Film donosi priču o ikoni belog sporta Bjornu Borgu i njegovom najvećem rivalu Džonu Mekinrou, ljudima koji su promenili tok tenisa i ceni koji su platili na tom putu. Glavne uloge tumače Sverrir Gudnason, jedna od najvećih mladih filmskih zvezda iz Švedske, i američki glumac Shia LaBeouf. Podršku glavnim zvezdama pružaju međunarodno priznati glumac Stellan Skarsgard, koji tumači lik Borgovog trenera, kao i Tuva Novotny koja igra tadašnju Borgovu ženu. U filmu se pojavljuje i Borgov sin Leo, koji igra mladog tenisera na početku karijere.