afterparty 05032017 007

Afterparti i u bioskopima

“Afterparti”, novi generacijski film, za koji je mladi reditelj Luka Bursać dobio nagadu za najboljeg debitanta, premijerno je prikazan sinoć u Sava Centru, tokom poslednje večeri Festa. „Afterparti“ potpisuje najmlađa autorska ekipa u poslednjih nekoliko godina. Film se na vrlo eksplicitan način bavi životom mladih ljudi u Beogradu.

I ovaj put mladost, talenat i entuzijazam oduševili su publiku u Sava centru. „Afetrparti“  je jedan od onih filmova koji najavljuju neke nove trendove i nove priče u domaćem filmu. Iako na prvi pogled samo priča o klabingu i dobrom provodu u beogradskom noćnom zivotu, „Afterparti“ je mnogo više od toga.

“Afterparti”, sa obiljem pitanja koja pokreće, sa specifičnom i promišljenom estetizacijom, kao i sa uvek dobrodošlim pokušajem spoja i izmirenja arthouse prirode i brige za komunikativnost i repertoarsku sudbinu filma, predstavlja rečit i intrigantan primer zrelog  i vrednog mladog filma, a u isti mah biva i živopisan i izrazito kinestetičan iskorak u odnosu na srpsku filmsku ponudu i prateći joj kontekst,” tvrdi Zoran Janković, filmski kritičar i urednik  portala Filmskog Centra Srbije.

Na pravi način angažovan “Afterparti” značajan je između ostalog jer nam predstavlja i potpuno novu generaciju glumaca.

Publiku su pozdravili akteri filma koji su zasluženo  ispraćeni gromoglasnim aplauzima.

Na crvenom tepihu najveću pažnju privukli su glumci Rade Ćosić, Nikola Šurbanović, Jana Milosavljević, Slobodan Beštić i Dragan Jovanovic, a pre svih Lidija Vukićević, koja nije krila zadovojstvo zbog povratka na film i rada sa mladim nadama srpske kinematografije.

Premijeru filma podržali su i srpski glumci Dragan Vujić Vujke, Miljana Gavrilović, Andrija Milosevic, Branka Pujic  i mnogi drugi …

Film će se od 6. aprila naći na redovnom  repertoaru bioskopa.