Screenshot 2024 06 05 at 19.33.40
Kadar iz filma.

Film “Postala sam viralna” oduševio publiku festivala Španski metar

Šesnaesto izdanje filmskog festivala Španski metar, u organizaciji Instituta Servantes u Beogradu, donosi ukupno dvadeset filmova iz zemalja španskog govornog područja. Sva ostvarenja biće prikazana od 29. maja do 10. juna u Beogradu i Novom Sadu. U okviru festivala, prikazana je urnebesna komedija „Postala sam viralna”.

Reditelj Horhe Koira angažovao je špansku zvezdu Blanku Suares za ulogu Mabel, devojke koja se tokom leta za Polineziju igrom slučaja pretvara u viralnu senzaciju uz hešteg #ludačaizaviona. Po povratku sa putovanja, saznaće da se njen život u Madridu drastično promenio.

AF CARTEL Estreno 685x9855mm ME HE HECHO VIRAL 388x550 1

Film mi se veoma dopao, jer verno prikazuje u kakvim sve situacijama život može da nas izvede iz takta, ni krive ni dužne, a okolina zbog toga da nas proglasi neuračunljivima.

Priznajem, bilo je napeto, jer smo se toliko saživeli sa junakinjom, da smo sve njene emocije proživljavali sa svakom scenom. To nas nije sprečilo da se zaista lepo nasmejemo, pa pomalo zamislimo nad životom i “novim normalnim” vrednostima, koje nas sve češće teraju u ludilo ili sunovrat.

Društveni mediji mogu nam pomoći da se osećamo bolje u vezi sa sobom, ali kada se okrenu protiv nas, setimo se da smo izloženi u najranjivijem izdanju ostatku sveta, koji ne preza od toga da nas osuđujući “cancel-uje”.

Ovo sve možda zvuči suludo – no, samo pogledajte oko sebe, uopšte nije daleko od istine. Uvuklo se u sve životne pore i lagano stvara sopstvenu kulturu.

Film nosi poruku da nije uvek dobro biti viralan. Nagoni nas da se zapitamo koliko oprezni moramo biti kada se uplićemo u bilo šta što nas tome može izložiti.

Apsolutno vam preporučujem da nađete i pogledate film, budući da je ova projekcija bila rasprodata jer je, sa razlogom, izazvala ogromno interesovanje beogradske publike.

Spanski metar promo 01

Međutim, dobra vest je da ne morate tražiti daleko, ako ste u Novom Sadu, jer će se 9. juna projekcija davati u  Kulturnom centru Novi Sad od 21h.

Više o ostatku programa pogledajte na linku https://spanskimetar.rs/.

Autor: Dragana Daničić