13494 691471414312130 6321725194657226544 n

V Festival horova dece i mladih

 

Dečji kulturni centar Beograd organizuje V Festival horova dece i mladih FEDEHO, 11.12.13. maja, od 17 časova. 14. maja od 12 časova biće održan svečani Revijalni koncert pobednika na Velikoj sceni.

Na ovogodišnjem festivalu predstaviće se 23 hora iz Bečeja, Valjeva, Obrenovca, Beograda, Paraćina, Kosovske Mitrovice, Leskovca, Šapca, Sremske Mitrovice, Negotina i Banja Luke.

Najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na jednom od koncerata ovogodišnjeg Susreta dece Evrope „Radost Evrope”. Pored nagrade za najbolji hor, biće proglašen najbolji dirigent festivala, najbolji muzičko-scenski nastup, kao i najbolje izvedene kompozicije različitih žanrova. Diplome i medalje nagrađenima uručiće žiri – Vera Milanković kompozitor, Tamara Adamov Petijević, Miroljub Aranđelović Rasinski, na svečanom Revijalnom koncertu. Voditelj programa je Milena Moravčević

Festival okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama. Učesnici festivala imaće priliku da uz zabavu i upoznavanje sa svojim vršnjacima jedni drugima prezentuju svoj talenat, uporede muzička dostignuća i pokažu se u muzičkom žanru u kom su najbolji. Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao deo našeg kulturnog nasleđa.

Koordinator Festivala je mr Nevena Ivanović, dirigent Hora DKCB.