smanjene 6831

TVRDOGLAVO SLONČE

Prva pozorišna predstava Putujućeg pozorišta „Vesela tipčurina“, TVRDOGLAVO SLONČE, biće premijerno izvedena na sceni UK Parobrod u subotu 10. novembra u 17h. Ovo je priča o nesigurnosti, identitetu, suočavanju sa neprihvatanjem, procesu odrastanja, o  prihvatanju sebe i drugih.

Autori priče, koja je nastala po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, su Nemanja Jokić i Nikola Rakočević. Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča,njih dvojica će na sceni, glumačkim sredstvima ali i različitim sredstvima kao što su dvodimenzionalne lutke, par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Pričajući priču kroz likove životnja, Nemanja i Nikola koriste drvo, metal, različite teksture, boje… sve to uz zvuke džungle.

AUTORSKA EKIPA

Režija: Nemanja Jokić, Nikola Rakočević, Iva Ćirić

Scenografija i lutke: Iva Ćirić

Igraju: Nikola Rakočević i Nemanja Jokić

Izrada scenografije i tehnička podrška: Zoran Jakšić

Dizajn zvuka i muzika (originalna, izbor i aranžmani): Slobodan Đuričić

Produkcija: Putujuće pozorište VESELA TIPČUNIRNA

Zahvaljujemo se Parobrodu koji nas je primio u svoje okrilje i dao nam svu potrebnu tehničku i moralnu podršku kao i Jugoslovenskom dramskom pozorištu na podršci. Zahvaljujemo se i Svetlani Paroški.

Putujuce pozoriste „Vesela tipčurina“

Nikola Rakočević, Jelena Rakočević i Nemanja Jokić 2017. godine su osnovali putujuće pozorište „Vesela tipčurina“ sa idejom da se pozorišne predstave igraju u prostorima koji su dostupni svima zainteresovanim za scensku umetnost. Želja je da trupa jednog dana bude putujuća institicija koja će promovisati pozorišnu umetnost i kulturu uopšte. Ovo pozorište, koje počinje svoj život predstavama za najmlađe i želi da osvaja nove prostore i novu publiku, bavi se aktuelnim problemima dece: odrastanjem, identitetom, suočavanjem sa uspehom i nespehom, strahovima… Ideja je da se mladoj publici približi sam proces stvaranja jedne pozorišne predstave i koje će se baviti problemima prevashodno dece.