Screen shot 2013 10 11 at 12.09.091

Trpele otvaraju XIX Glumačke svečanosti “Milivoje Živanović”

Beogradsko dramsko pozorište ostvariće tokom aprila meseca niz gostovanja i učestvovati na čak tri domaća i strana festivala sa predstavama iz najnovije produkcije. Prvo gostovanje koje najavljujemo je predstava “Trpele” Milene Depolo i Bobana Skerlića, u Skerlićevoj režiji koja otvara 2. aprila XIX Glumačke svečanosti “Milivoje Živanović” u Požarevcu.

Publika će videti šest predstava, pet u takmičarskom i jednu u revijalnom delu, po izboru selektora Nebojše Bradića, koji će ujedno i otvoriti manifestaciju tradicionalnom besedom o glumcu. Ovogodišnji stručni žiri čine: Đurđija Cvetić, dramski umetnik, dr Milovan Zdravković, autor “Pozorišnog rečnika” i prof. dr Petar Zec, režiser, scenarista, teatrolog, književnik. Od 1995. godine u Centru za kulturu Požarevac održava se pozorišni Festival u slavu jednog od najvećih srpskih glumaca – Milivoja Živanovića. Prva nedelja aprila svake godine publici pruža mogućnost da se susretne sa najvišim glumačkim dometima u najboljim predstavama godišnje produkcije naših prestižnih pozorišta.

Autorsku ekipu predstave “Trpele” čine kostimograf Tatjana Radišić, kompozitor Anja Đorđević, scenski pokret je osmislila Marija Milenković. Igraju: Jadranka Selec, Danica Ristovski, Milena Pavlović, Milica Zarić, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Paulina Manov.