IMG 00511

Jedan zarez nešto u aprilu

Predstava “Jedan zarez nešto”, tragikomedija o osamdesetim inspirisana tekstovima Predraga Matvejevića biće izvedena u petak, 4. aprila u teatru Le Studio.

Predstava koja ide napred nazad između akcije i naracije, prati istoriju Jugoslavije osamdesetih, kroz pogled dvoje komšija, dece rođene 1983. godine. Tito je umro nekoliko godina ranije. Zemlja, koju sad vode mlađe generacije koje nisu učestvovale u prvim bitkama, se menja.

Deda jednog od dva deteta, stari komunista, pokušava, kroz pripovedanje, da ih sačuva u svetu za koji oseća da mu preti kraj.

Deca su usvojila predstavljeni model pravde. Obećavaju jedan drugom da će ostati verna ovim vrednostima, da će rasti zajedno i postati pioniri i da će jednog dana izgraditi još lepšu zemlju nego što je sad.

Na prelazu u devedesete, naime, ideal se raspada. Oni su prva generacija koja neće postati pioniri. Sledeće godine, Slovenija proglašava svoju nezavisnost, Hrvatska je sledeća, nastaje rat prvo između susednih republika, i na kraju, u okviru njih. Ovo je kraj SFRJ.

Po rezervisane karte možete doći svakog radnog dana od 10h do 15h u Le Studio (Venizelosova 42, Beograd). Obavezno je prvo rezervisati kartu.

Broj mesta u pozorištu je 40 zbog čega preporučujemo da karte kupite unapred!

Cena karata: 600 rsd

Karte na popustu: 500 rsd za unapred kupljene karte (do dan pred izvođenje) i 300 rsd (studenti i nezaposleni).