Screen Shot 2018 11 13 at 20.25.23

Treći festival snimateljskih osvarenja “Slika u pokretu”

Treći festival snimateljskih osvarenja “Slika u pokretu” odžava se od 14. do 17. novembra u Muzeju jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, uz pomoćJugoslovenske kinoteke i Filmskog centra Srbije, a u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja (S.A.S.). Ideja iza ovog festivala je da se predstavi rad direktora fotografije, i da mu se oda počast. Direktor festivala je Predrag Bambić, direktor fotografije i predsednik S.A.S.a.

Svečano otvaranje festivala je 14. novembra u Muzeju jugoslovonske kinoteke, u Kosovskoj 11, u 20 časova. Nakon otvaranja festivala odžaće se projekcija dokumentarnog fima “Cinecitta dream”, reditelja i snimatelja Danielea Nanuzija.

Selektor festivala, Miodrag Miša Milošević, je pažljivo odabrao ostvarenja u kojima su direktori fotografije uspeli da tokom čitavog filma postignu vizuelno jedinsvo slike. Filmovi koji su u selekciji ovogodišnjeg festivala su: “Južni vetar”(snimatelj Ivan Kostić), “O bubicama i herojima”(snimatelj Vladan Janković), “Zlogonje”(snimatelj Mikša Anđelić), “Ederlezi rising”(snimatelja Kosta Glušica), “Izgrednici”(snimatelj Miladin Čolaković), “Patuljci sa naslovnih strana”(snimatelj Dimitrije Joković), “Prokleti pas”(snimatelja Rade Vladić) i “Banditi u potrazi za mamom”(snimateljka Milica Drakulić).

Filmovi će se prikazivati u Muzeju jugoslovenske kinoteke u terminima od 18 i 20 časova.

Na festivalu se dodeljuju dve nagrade: Nagrada za inovativnost u vizuelnom pristupu filmskoj fotografiji i Nagrada za najbolji snimateljski rad, koje dodeljuje žiri u sastavu Danijele Nanuzi (Italija), Jure Cernec (Slovenija) I MilošSpasojević(Srbija).

Zatvaranje festivala i dodela nagrada je 17. novembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11 u 20.00 sati.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.