Screen shot 2013 12 10 at 12.51.44

The Belgrade Dixieland Orchestra slavi 14. rođendan u Sava Centru

„The Belgrade Dixieland Orchestra“ održaće svoj 10. jubilarni Novogodišnji Koncert u klubu centra „Sava“ u subotu, 14. decembra sa početkom u 20h. Ovaj događaj ima i svečani karakter, jer Orkestar ovom prilikom slavi svoj 14. rođendan.

Više detalja otkriva umetnički rukovodilac orkestra, Vladimir Racković: “Naš orkestar je, to pouzdano mogu da kažem, jedini džez sastav u Srbiji koji sve svoje aktivnosti vezuje za vrlo važnu reč – TRADICIJU. Ovi nastupi u SC evo već punu deceniju predstavljaju svojevrstan tradicionalni umetnički ukras našeg glavnog grada. I to ćemo, zbog ovako divne i verne publike, nastaviti još dugo! Međutim, tradicija nas obavezuje i na suštinsko umetničko napredovanje. Nije bitno samo kalendarski figurisati na sceni dovoljno dugo – bitnije je šta je za to vreme urađeno, stvoreno i ponuđeno publici. Naš orkestar, jedan od retkih koji u svom nazivu nosi ime svoje Prestonice, izdao je do sada ukupno pet CD tradicionalnog džeza, isto toliko DVD izdanja, i reprezentovao umetnost svog grada i države na preko 500 koncerata širom zemlje i inostranstva.“

Kako tradicija, a i kulturni značaj ovog projekta nalažu, u subotu će proslavi prisustvovati mnoge visoke zvanice i veliki broj ambasadora i drugih diplomatskih predstavnika.

Pored neizostavnog nastupa plesnog sastava „The Dixie Dance Show“, publiku očekuju i drugi gosti iznenađenja – oni koji su tokom ovih 10 godina gostovali Orkestru na ovoj tradicionalnoj svečanosti!

Ovogodišnji rođendanski koncert, zvaničnog naziva „10 GODINA u SC“. samo je naznaka nastavka ove jedinstvene tradicije, ali i najava bogate internacionalne koncertne 2014. godine, u kojoj će Orkestar predstavljati muzičku baštinu svoje zemlje na većem broju međunarodnih jazz festivala širom Evrope.

Ulaznice po ceni od 600 dinara mogu se naći na blagajni SC.