Henry Cole

Srbija na Travel Channel-u

Na Travel Channel-u, najpoznatijem svetskom televizijskom kanalu posvećenom putovanjima od danas, 2. novembra, s emitovanjem počinje emisija „Najveće svetske vožnje motociklima – Balkan“ koja je snimana i u Srbiji. Prirodne lepote Srbije i gostoprimstvo ljudi kroz emisiju će upoznati gledaoci u 130 zemalja sveta.

Povodom promocije serijala Beograd je danas posetio Henri Kol autor i voditelj emisije, jedan od najpoznatijih svetskih bajkera. U Mikser Houseu je podelio svoje utiske s putovanja po Balkanu, preporučio svetske rute koji svaki bajker mora proći i podelio nekoliko saveta za sve one koji se odvaže na avanturu s motociklom.

„Ceo region je izvrstan. U Srbiji su me pored prelepe prirode očarali ljudi. Njihova vedrina, otvorenost i želja da predstave sebe i svoju zemlju na najbolji mogući način. Ruta po Srbiji je prava avantura za svakog bajkera, a ja sam prošao samo jedan mali deo. Srbija je kao neka obećana zemlja za bajkere koji otkrivaju nove fantastične rute. Uvek pozivam ljude da posete ovakva mesta pre nego ih otkrije ceo svet…“ izjavio je Henri.

Serijal „Najveće svetske vožnje motociklima – Balkan“ snimao se u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Bugarskoj. Henri Kol je svoje putovanje motorom dugačko gotovo 3000 kilometara počeo u Ljubljani, a završio u Sofiji.  Njegova ruta kroz Srbiju kretala se od Mokre Gore, preko Guče, Čačka, Vrnjačke Banje, Đavolje Varoši, Niša pa sve do Pirota.

Henri Kol je priznati producent i reditelj koji je u svojoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri snimio mnoštvo nagrađivanih dokumentarnih filmova i serijala za najveće svetske televizijske kuće poput Discovery Channela i BBC-a. Svoju strast za putovanjima s Travel Channelom je pretvorio u vrhunski putopisni program, a svetu je na taj način do sad predstavio Karibe, Italiju, Nemačku, Route 66, Istočnu Evropu, Južnu Afriku i Australiju.

Serijal „Najveće svetske vožnje motociklima“ emituje se ponedeljkom, od 2. novembra, u 20 časova na Travel Channel-u. Ima pet epizoda.