Screen Shot 2015 04 13 at 22.47.07

Slučaj “Psovanje”

“Film Slučaj “Psovanje” emituje se u utorak, 14. aprila u DKC-u, povodom objavljivanja knjige Predraga Krstića O čemu govorimo kada govorimo o psovanju: prilog jezičkoj ekologiji (izdavač: Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Beograd, 2014). Ulaz slobodan.

Ovaj dokumentarni zapis oslikava put nastanka jedne filozofske studije o psovanju, od inicijalne inspirativne ali maglovite ideje u koju je autor ipak imao poverenja, preko nesporazuma koje su u javnosti izazivale njene probne verzije, do konačne neodoljive pisane i likovne forme koju je poprimila. Kroz raznolika iskustva (sa)učesnika u stvaranju ovog (zlo)dela, njihova poimanja njegovog karaktera i značaja, te vlastitog udela u tom preduzeću, film ukazuje na složene putanje, nedostojne prepreke i često duhovite zaplete nastojanja da se u ovdašnjim uslovima napravi (ne)obična poštena knjiga”, Institut za filozofiju i društvenu teoriju.

Po završetku projekcije, u foajeu bioskopske dvorane, publika će moći spontano da razgovora s autorima filma, kao i s autorom knjige, koji će potpisivati kupljene primerke.