MG 0876

Raspisan konkurs za upis studenata umetničke igre

Institut za umetničku igru raspisuje konkurs za upis studenata u 2016/17 studentsku godinu.

Ukupan broj studenata za osnovne studije umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, koreografija i pedagogija) koji će biti primljeni je 20.

Pripremna nastava za klasičan balet i savremenu igru održavaće se od 13. do 24. juna ove godine, a vodiće je prof. Liana Dorina Ianku (klasičan baleta), Isidora Stanišić (savremena igra), prof. Dr Snežana Aranutović (instalacija i performans), prof. Aleksandar Ilić i doc. Igor Koruga (koreografija).

Prijemni ispit za odsek klasičan balet i pedagogija održaće se 25. juna 2016. s početkom u 12.00 časova (komisija u sastavu Liana Dorina Ianku, Iva Bojović, Tanja Vujisić-Totorovska, Ksenija Dinjaški, Belma Čečo-Bakrač).

Prijemni ispiti za odsek savremena igra i koreografija održaće se 26. juna 2016 u 12.00 časova (komisija u sastavu Isidora Stanišić, Igor Koruga, Toni Tačer (Tony Thatcher), Maša Kolar, Aleksandar Ilić):

  • Ispit iz klasičnog baleta podrazumeva exercices kod štapa i na sredini, allegro i exercices na prstima;
  • Ispit iz savremene igre podrazumeva pod, vežbe na centru i improvizacije;
  • Ispit iz koreografije podrazumeva savremeni klas i koreografiju sa kratkim opisom do tri minuta (kandidat ne mora sam da izvodi koreografiju);
  • Ispit iz pedgogije podrazumeva obaveznu završenu srednju baletsku školu i exercices kod štapa, na sredini, allegro i exercices na prstima;
  • Test opšte kulture i poznavanja engleskog jezika biće održani 27. juna 2016. u 10.00 časova.

Institut za umetničku igru je prva i jedina akreditovana visokoškolska ustanova u Srbiji, čiji je osnivač Fakultet za inženjerski menadžment, u sastavu UNION Univerziteta. Profesori i predavači su najuticajnije ličnosti iz polja umetničke igre, muzike, dramskih, vizuelnih i primenjenih umetnosti.

Institut za umetničku igru ima potpisane sporazume o saradnji sa Konzervatorijumom za muziku i ples Trinity Laban, London (Velika Britanija), Univerzitetom Sv. Kiril i Metodije, Skoplje (Makedonija) i  Alma Mater Europaea ECM, Maribor (Slovenija).

I ove godine Institut će obezbediti dve potpune stipendije (u trogodišnjem trajanju) za kandidate koji su ostvarili najbolje rezultate na prijemnom ispitu.

Konsultacije i dodatna obaveštenja mogu se dobiti u studenstkoj službi 011 41 40 420 svakog radnog dana od 9 do 17 časova ili lično, ulica Bulevar vojvode Mišića 43. Beograd, Kabinet 334.

Više informacija:

  • www.facebook/Institut za umetničku igru
  • www.facebook/Institut Beograd
  • https://www.youtube.com/results?search_query=institut+za+umetnicku+igru