Proslava kineske Nove godine

Prozor Šangaja i Dom kulture „Studentski grad“ organizuju proslavu kineske Nove godine u četvrtak 28. januara u 19h, Velika sala DKSG-a.

Praznik proleća najveći je praznik kineskog naroda i njime se obeležava početak nove godine po tradicionalnom kineskom kalendaru. Godina koja dolazi je u znaku „ Vatrenog majmuna“ , što bi se moglo protumačiti i time da će godina biti puna izazova, nestabilna, ali i godina koja pruža mnogo mogućnosti.

Majmun, kao znak kineskog horoskopa, odlikuje se osobinama oštroumnosti, mudrosti i velike inteligencije,a uz to i kompleksom više vrednosti, ne voli da bude zapostavljen i isključen, voli da vodi duge razgovore, voli razmene mišljenja, putovanja, promene…Majmun je ambiciozan i veoma spretan, nadaren za stvaralaštvo, a veliki rasipnik kada je u pitanju novac. Najbolje se snalazi kao glumac, diplomata, trgovac, književnik.

Društvo Daleki istok i DKSG ovom prilikom pripremaju svečani program u kome učestvuju polaznici Škole kineskog jezika i kulture u okviru projekta Prozor Šangaja.

Gosti programa su članovi umetničkog ansambla Fengtai centra za mlade iz Pekinga.

Program će pratiti izložba radova kineskih učenika, koja će biti postavljena u Velikoj galeriji DKSG.