james Brown Tribute Band

Veče posvećeno Džejmsu Braunu

 

Dom omladine Pančevo najavljuje veče posvećeno velikanu fanka, soula i gospela, velikom šoumenu i vrhunskom muzičaru – Džejmsu Braunu. U petak, 29. januara od 22 časa u dvorani “Apolo” doma omladine nastupiće James Brown Tribute Band. U okviru večeri biće organizovan i maskenbal, uz obaveznu garderobu iz sedamdesetih godina prošlog veka. Ulaz na program je besplatan.

Braunu, koji je nosio nadimak Mister Dinamit se pripisuje unošenje reči fank u muzički jezik. Ostavio je veliki uticaj na brojne generacije muzičara, koji su pokrenuli rep i hip-hop kao mejnstrim muzičke pravce. Organizatori večeri u znak poštovanja prema ovom umetniku poručuju:

„Cipele sa platformama, raznobojne košulje sa velikim kragnama, zvonaste pantalone! Prelistajte stare Burde i budite maštoviti!“.

James Brown Tribute bend sastavljen je od vrsnih domaćih muzičara: Branko Trijić – gitara, Vladimir Čukić – bass, Peđa Milutinović – bubnjevi, Max Kochetov – saksofon, Miloš Nikolić – truba i Marko Vlahović – vokal. Saksofonista Max Kochetov bio je gost ovogodišnjeg Jazz festivala u Pančevu, a 29. januara zajedno sa Tribute bendom u dvorani „Apolo” Doma omladine sviraće samo za pančevce najpoznatije funk pesme koje je izvodio James Brown!