Blitva i krompir e1427720709663

Premijera: Blitva i krompir 

U ponedeljak, 6. aprila u 20h u Domu omladine Beograda u Sali Amerikana premijerno će se odigrati predstava Bojana Žirovića „Blitva i krompir“, u Ludens organizaciji u saradnji sa Domom omladine.

Reč je o urnebesnoj komediji, rađenoj prema tekstu mađarskog pisca Egrešija Zoltana, o trojici fudbalskih sudija koji se sastaju pred početak , na poluvremenu i na kraju uzbudljive utakmice visokog rizika. Ispod priče o fudbalu i snu o velikoj fudbalskoj karijeri, krije se nešto mnogo dublje. Kriju se životni, a ne samo poslovni neuspesi, izgubljene ljubavi, uništeni snovi o sreći, nemoć da uzmemo svoj život u svoje ruke, slabost da prevaziđemo prepreke koje su nas slomile.

Ambiciozni, snalažljivi pobednik tranzicije, (u izvođenju Nebojše Milovanovića)  zatim siromašni, zajedljivi gubitnik (Bojan Žirović) i mamurni ulični pesnik (Andrej Šepetkovski) u pauzama suđenja, kroz puno obrta, otkrivaju intimne detalje iz svog života.

Sam naslov ove predstave govori da u fudbalu postoji nešto više nego što mi mislimo, pa vas pozivamo da otkrijete novu dimenziju ovog sporta na pozorišnoj sceni.

Karte se mogu pronaći na blagajni DOB-a i na prodajnim mestima Eventim-a, po ceni od 800 RSD.