Mreže najava za Kulturicu

Pozorišni festival Kulturica 2018.

Centar za razvoj idejapo treći put, sada već tradicionalno, organizuje pozorištni festival pod naziovm „Kulturica“.  Ovogodišnji festival održaće se 8. i 9. novembrau pozorištu Pinokio(Bulevar maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd). Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda šest sjajnih predstava u izvođenju mladih umetnika.

Prvi festivalski dan rezervisan je za predstave dramskih sekcija tri beogradske gimnazije.

REPERTOAR za četvrtak, 8. novembar:

  • 18:00 – Predstava: Milunka Savić

Predstavu izvodi: IX beogradska gimnazija

  • 19:30 – Predstava: Arzamas

Predstavu izvodi: X beogradska gimnazija

  • 21:00 – Predstava: Draga Jelena Sergejevna

Predstavu izvodi: VI beogradska gimnazija

Tokom drugog festivalskog dana posetiocima će se predstaviti mlade, talentovane pozorišne trupe iz Beograda.

REPERTOAR za petak, 9. novembar:

  • 18:00 – Predstava: Da ti kažem

Predstavu izvodi: Teatar Ulica

  • 19:30 – Predstava: Pre rata

Predstavu izvodi: Pozorišna trupa “Artisti”

  • 21:00 – Predstava: Poziv na pogubljenje

Predstavu izvodi: Studio BIS

Odluku o nagradi za najbolju predstavu, najbolju mušku i žensku glavnu i sporednu ulogu doneće stručni žiri sastavljen od istaknutih domaćih dramskih umetnika.

Ulaznice za pojedinačne predstave prodavaće se po simboličnoj ceni od 200 dinara. Paket od tri ulaznice za jedan festivalski dan prodavaće se po ceni od 400 dinara.

Ulaznice će se prodavati na biletarnici pozorišta Pinokio od 31. oktobra do 7. novembra, radnim danima od 16 do 20 časova, kao i na dan festivala, od 16 časova do početka predstava.

O dodatnim mogućnostima za kupovinu ulaznica Centar za razvoj idejaće obavestiti javnost putem sajta – www.razvojideja.org.rsi putem stranica Centra na društvenim mrežama.

Festival će kao i prethodnih godina podržati brojne kulturne institucije, kompanije, udruženja, mediji i pojedinci iz javnog života.

Pozivamo vas da nam se pridružite i uživate u sjajnim predstavama i da na taj način podržite naše mlade umetnike na njihovom putu ka velikim umetničkim katijerama.