Klizaliste 20112

Novogodišnji bazar u Pančevu

Povodom dočeka Nove godine, grad Pančevo organizuje treći Novogodišnji bazar, koji će trajati od 29. do 31. decembra na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva. U tom periodu, na centralnom gradskom trgu u Pančevu biće uobličena praznična prijateljska atmosfera, u kojoj će moći da uživaju svi naši sugrađani i dragi gosti i da pritom nabave poklone, ukrase, posluženje i sve ostalo što je potrebno za organizaciju proslava novogodišnjih praznika. Osim toga, Novogodišnji bazar upotpuniće prateći muzički program i kreativne radionice za decu svih uzrasta.

Ove godine se za učešće na Novogodišnjem bazaru u Pančevu prijavilo više od 100 izlagača (pojedinaca, umetnika, zanatlija, neformalnih grupa i udruženja građana) koji sami proizvode ukrasne i upotrebne predmete za kuću izrađene različitim tehnikama, odevne predmete i modne asesoare, vino, med i poslastice koje će zasladiti svaku prazničnu proslavu. Svi oni će svoje proizvode predstaviti na 50 štandova koji će biti postavljeni na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva.

Novogodišnji bazar u Pančevu svake godine ima i humanitarni karakter. Ove godine pozivamo sve posetioce da doniraju školski pribor, igračke, odeću i obuću, koje će prikupljati aktivistkinje i aktivisti Crvenog krsta u holu Gradske uprave grada Pančeva tokom trajanja Bazara.

Prvog i drugog dana Bazara radno vreme štandova će biti od 11.00 do 19.00 sati, dok će 31. decembra prodaja trajati od 11.00 do 17.00 sati.

Prateći muzički program će biti organizovan tokom prva dva dana trajanja Bazara, od 17.00 do 19.00 sati. Prvog dana nastupiće plesni satsav “Mažoretkinje Pančeva”, dečji hor “Zvončići” Muzičkog centra Pančevo, a nakon toga za dobru atmosferu je zadužen tamburaški orkestar Banatski kicoši, dok će program zatvoriti popularni pančevački sastav “Casual band”. Drugog dana program otvara dečji hor “Čuperak”, nakon kojeg će Muzički centar Pančevo predstaviti svoje talentovane mlade muzičare – hor “Zvon-tin”, Bras orkestar i solo pevače. Program će zatvoriti dva tamburaška orkestra – KUD “Stanko Paunović” NIS RNP i Gradski ansambl “Zlatna jesen”. Tokom trajanja muzičkog programa, posetioci će moći da uživaju u besplatnim toplim napicima.

Za najmlađe će u nedelju, 29. i u ponedeljak, 30. decembra u holu Gradske uprave biti organizovane kreativne radionice, sa iskusnim instruktorima i zanimljivim temama. U nedelju će radionice trajati od 17.30 do 19.30 sati, a mališani će moći da izaberu između reciklažne radionice Pokreta gorana, edukativne radionice Crvenog krsta – Bojanka “Miša i Maša” i kreativne novogodišnje radionice Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Drugog dana Bazara, radionice će biti organizovane u periodu od 16.30 i 18.30 sati – kreativna radionica “Najlepše želje” Udruženja “Prepoznaj u sebi”, tkačka radionica udruženja žena “Panonke” i radionica “Inkluzija uživo!” Inicijative za inkluziju VelikiMali.