Ivana Vidic 1 e1414067633742

Novembar u Galeriji 73

U novembru mesecu u Galeriji 73 biće održane tri izložbe:  izložba slika „Jesen u ateljeu“ polaznika i članova Mreže univerziteta za treće doba, Samostalna izložba: Ivana Vidić – „Kolaži“, i izložba slika “Slikarska kolonija – Ada 2014”.

6. novembar u 19 časova do 11. novembra 2014. godine

Novembarska izložba Mreže univerziteta za treće doba

 Izložba slika „Jesen u ateljeu“ polaznika i članova Mreže univerziteta za treće doba, u organizaciji Kulturnog centra „Čukarica“, biće otvorena u Galeriji ’73, u četvrtak, 6. novembra 2014. godine, sa početkom u 19.00 časova.

Na novembarskoj izložbi predstaviće se polaznici i članovi Likovnih radionica: KC “Čukarica“, UK „Palilula“, „Đuro Salaj AD“ i „Edukativa“.

Ova tradicionalna izložba je značajna po tome što ukazuje da su polaznici Univerzita za treće doba dosta naučili od svojih mentora, a sami radovi svojim kvalitetom plene i osvajaju srca svih posmatrača.

Ulaz, je slobodan, a posetioci će moći da uživaju u izloženim radovima do 11. novembra.

13. novembar u 19 časova do 25. novembra 2014. godine

Samostalna izložba: Ivana Vidić – „Kolaži“

Ivana Vidić rođena je 1970. godine u Zemunu. Diplomirala je 1995. godine na grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Magistrirala je 1997. godine istom fakultetu i istom smeru. Od 1992. godine izlaže na preko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član ULUS-a je od 1996. godine. Nalazi se u statusu slobodnog umetnika

            Izložba grafika pod nazivom „Kolaž“ je nastala kao posledica „eksperimentisanja“ i „igre“ sa određenim teksturama u ovom slučaju teksturama ručno rađenih papira na kojima su vršene neke dodatne intervencije koje se sastoje od niza fotografija „dorađenih“ kompjuterom,gde je posebno akcentovano na boji, da bi kombinacijom svega navedenog nastali „kolaži“ koji su kasnije uobličeni u grafike pomoću CGD tehnike.

Na izložbi će biti prikazano 20 grafika velikog formata uz koje će biti prikazivana i dva videa koja na neki način dokumentuju sam stvaralački proces-nastanak tih grafika i sklapanje tih kolaža pomoću kompjutera.Video se sastoji iz mnoštva slika koje se dinamički smenjuju u ritmu sa muzičkom podlogom koja ih prati a čiji je autor Goran Orge Nikolić.

Izložba će biti otvorena do 25. novembra 2014. godine.

27. novembar u 19 časova do 28. novembra 2014. godine

Izložba slika “Slikarska kolonija – Ada 2014”

Rotary klub “Beograd – Čukarica”, u saradnji sa Galerijom `73, u četvrtak, 27. novembra 2014. sa početkom u 19 časova, organizuje otvaranje izložbe slika pod nazivom “SLIKARSKA KOLONIJA – ADA 2014”.

Na izložbi će se svojim radovima predstaviti sledeći umetnici: Bobana Draganić, Jelena Petrović, Katarina Hadži-Tasović, Kruna Petrović, Jovana Tomić, Iva Drašković, Marko Pejčić, Katarina Topalović, Branislav Subotić, Slavica Andrejić, Lepa Marić, Vera Stefanović, Milica Stojšin, Ivana Živić Jerković, Vladimir Jočić, Ljubica Ilić, Nadežda Markovski, Irena Đukanović, Jelica Bukatarević, Tijana Bukatarević, Marta Golda Anđelković, Branko Vidaković, Nevena Maksimović, Mina Aleksić, Natalija Stanić, Katarina Jakovljević, Rade Marković i David Radonjić.

U muzičkom delu programa učestvuju: Tatjana Olujić , naša istaknuta violinistkinja, i Ana Markišić ( klavir).