45459712 566565000480228 4098874280563965952 n

Za zeleni Beograd!

U okviru projekta „Eko oaza Blok 19a“ sufinansiranog od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a nakon nedavno održanog festivala „Moj lepi park“ realizovana je još jedna sjajna radna akcija „Zeleni Beograd“. U okviru iste je posađeno 11 stabala lipe i preko 100 sadnica visokog žbunja oko OŠ „Laza Kostić“ u Bloku 23 u partnerstvu sa JKP „Zelenilo Beograd“. Okupljeni volonteri iz lokalne zajednice pomoglu su aktivnost sadnje, a uz pomoć donacije školi je omogućeno održavanje zelenila.

Tokom trajanja radne akcije realizovan je i edukativno-informativni „Eko kviz“ u kome je učešće uzelo preko 400 osnovaca uzrasta od 8 do 11 godina. Sam kviz je interaktivnog tipa što je dodatno motivisalo osnovce za racionalnije i logičnije razmišljanje o oblasti zaštite životne sredine u urbanom okruženju. Tokom radne akcije i za vreme trajanja „Eko kviza“, a na radost dece pridružili su se i predstavnici UNDP-a i UN Women-a uz čiju pomoć je održan i pilot kviz na temu rodne ravnopravnosti. Prigodne nagrade bile su tu da dodatno oraspolože učesnike kviza, ali i da ih motivišu na pozitivna razmišljanja.

“Radnu akciju “Zeleni Beograd” i “Eko kviz” smo veoma uspešno realizovali a najviše na radost dece iz OŠ “Laza Kostić” i lokalne zajednice. Uz partersku realizaciju sa JKP “Zelenilo Beograd”, sufinansiranje od strane Ministarstva zaštite životne, veliki angažman NVO “Moj lepi grad” i uz učešće predstavnika UNDP-a i UN Womena-a pokazali smo da su ovakvi projekti veoma dobrodošli u lokalnim zajednicama.” – izjavio je Srđan Petrović ispred NVO “Moj lepi grad”

Posebnu zahvalnost organizatori projekta duguju deci i zaposlenima iz OŠ „Laza Kostić“ koji su omogućili da se realizuju sve aktivnosti sa osmehom na licu.