Nikola Cuturilo e1427978780917

Nikola Čuturilo Čutura i Bend

Poznati beogradski rok muzičar Nikola Čuturilo Čutura nastupiće sa svojim bendom 3. aprila od 21h u Domu omladine Beograda. Na koncertu u sali Amerikana predstaviće novi CD “Neko kao ja”, objavljen 2015. godine za PGP-RTS.

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže, po ceni od 800 dinara.

Reč je o Čuturinom prvom kompilacijskom albumu u karijeri, na kojem je izbor najlepših pesama sa svih šest do sada objavljenih albuma. Pored 19 hitova, na disku su i dve nove pesme: naslovna “Neko kao ja” i “Nije se dogodilo odavno (Paspalj bluz)”.

Nikola Čuturilo Čutura se od 1981. godine profesionalno bavi muzikom, kao član nekoliko grupa: Siluete, Zamba, Električni Orgazam i Riblja Čorba (četri studijska albuma). Odsvirao je preko hiljadu koncerata u zemlji i inostranstvu. Solo karijeru započeo je 1990. godine, a do sada je izdao šest samostalnih studijskih albuma i kompilaciju “Neko kao ja.”

Pisao je za Riblju Čorbu, Yu grupu, Bilju Krstić, Kerber, Dejana Cukića, Viktoriju, Zdravka Čolića, Lazu Ristovskog, Tanju Banjanin, Ogija Radivojevića, Vukašina Savića…

Radio je muziku za TV serijale “Fazoni i fore” i “Štimofonija,” u produkciji RTS-a, song za TV seriju “Sva ta ravnica”, muziku za tv seriju “Evropa bre” i nedavno muziku za tv seriju “Ulica lipa.”

Autor je muzike za dokumentarni film “Frejm po frejm” u produkciji Jugoslovenske kinoteke, kao i za dokumentarac “Na pucanj odavde” i dugometražni film “Amanet.”

U pozorištu je potpisao muziku za predstavu “Najbolj nori dan” u režiji Paola Mađelija (N.Gorica), “Ukroćena Goropad” u režiji Milana Karadžica (Boško Buha), “Baš Čelik” u režiji Milana Karadžića (Pinokio), ”Bunar” u režiji Egona Savina (Teatar Kult)…

Autor je himne Evropskog prvenstva u rukometu koje je održano 2012. u Srbiji.

Komponovao je dve numere na novom jubilarnom albumu dečjeg hora Kolibri RTS-a.

U periodu devedesetih uglavnom je boravio u Londonu, gde je kao studijski muzičar i autor sarađivao sa brojnim eminentnim muzičarima Velike Britanije.

Živi i radi u Beogradu.