fbpx

Međunarodni dan mladih u DOB-u

Dom omladine Beograda obeležiće ove godine, prigodnim, besplatnim programom, 12. avgust – Međunarodni dan mladih. Program obeležavanja ovog praznika počinje već u sredu 7. avgusta, kada u Domu omladine kreće program 8. Svetskogsamita medija za mlade.

U saradnji sa Medijskim edukativnim centrom i organizacijom Balkan plus internacional, publici ćemo predstaviti međunarodnu smotru filmova mladih autora. Selekcija kratkih filmova, nastalih specijalno za ovu manifestaciju, prikazivaće se do 10. avgusta u Velikoj sali Doma omladine sa početkom u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta u 19 časova, kao uvod u centralni program večeri, u Galeriji Doma omladine Beograda biće otvorena izložba slika “Amerika – srpskislikari Americi”. Organizatori izložbe su Ambasada SAD, Američki kutak i Dom omladine Beograda.

Glavni program obeležavanja ovog važnog datuma, koji povezuje omladince na svim kontinentima, biće besplatan koncert srednjoškolskih bendova. Dom omladine Beograda koncert realizuje u saradnji sa Malom školom rokenrola, a mladi muzičari će za sve svoje vršnjake, omladince Beograda i ostale naše sugrađane, nastupiti 12. avgusta od 20 časova na Platou Milana Mladenovića.

I koncerti „na zidiću“, koji su obeležili ovo leto u Beogradu, biće u znaku mladih bendova: u petak, 9. avgusta ispred Doma omladine nastupiće sastav „Blankfajl“, a nedelju dana kasnije „D Bajt“.

More Stories
Grad greha: Ubistva vredna