digital kolarac 01

LP Duo: Koncert za dva hibridna klavira u Kolarcu


Elegancija klasike, sloboda džeza, snaga rokenrola

Subota 2. mart, 20 časova

Velika dvorana Kolarčeve zadužbine

Nakon izuzetno uspešne ,,parfemske turneje” u 2018. godini, u okviru koje su održali koncerte u Parizu, Londonu i Njujorku, LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović, posle duže vremena ponovo nastupaju u Beogradu!

Na koncertu na Kolarcu, LP Duo će svirati na posebno dizajniranim hibridnim klavirima, koje su osmislili zajedno sa elektroinženjerima Darkom Lazovićem i Draganom Novkovićem, povezujući akustične klavire sa kompjuterima te stvarajući jedinstven zvuk koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost. Sonja i Andrija će vas povesti na jedinstveno putovanje kroz muziku XXI veka i kompozitore koji pišu za njih ili čija dela aranžiraju za dva hibridna klavira (Meijering, Božičević, Helweg,Correa). Takođe, na ovom koncertu publika će moći premijerno da čuje deo autorske muzike LP Dua za dva hibridna klavira, koja će se uskoro pojaviti na njihovom novom albumu u izdanju svetski poznate muzičke kuće Universal Music Group.

Koncert na Kolarcu biće realizovan u saradnji sa Fabrikom (www.fabrika.rs) i Centrom za novu umetnost CENU.

Karte u pretprodaji na blagajni Kolarca 800 din, na dan koncerta 1000 din.

LP Duo već godinama eksperimentiše sa beskonačnim mogućnostima sviranja na dva klavira, razvijajući potpuno nov pristup izvođenju i komponovanju muzike XXI veka. Dobitnici su više od 30 internacionalnih nagrada i nastupali su u najpoznatijim dvoranama širom sveta (Carnegie HallNjujork, Kennedy CenterVašington, NUS SingaporeRoyal Danish Theater and OperaKopenhagen). Izabrani su za jedan od 8 najboljih svetskih dua na najvećem takmičenju klavirskih dua u Majamiju 2008. Tokom i nakon usavršavanja u Beogradu i Nemačkoj, izvode premijerno novu muziku a veliki broj kompozitora širom sveta im posvećuje svoja dela.