ManVsPuma copyright National Geographic
Torres del Paine National Park, Chile - Puma walking towards camera (National Geographic)

Mesec velikih mačaka na NATIONAL GEOGRAPHIC WILD kanalu

Premijera: 3. februara u 18:00

NATIONAL GEOGRAPHIC WILD će ovog februara predstaviti serijal posvećen velikim mačkama, u okviru koga će prikazati sedam novih premijera tokom mesec dana. Prikazujući iznenađujuće ponašanje i inspirišuće priče velikih mačaka iz celog sveta, svake godine NATIONAL GEOGRAPHIC WILD kanal baca svetlo na ova prelepa stvorenja kako bi podsetio ljude na njihovu borbu i to koliko su one važne za naš svet. Premijera Meseca velikih mačaka je 3. februara u 18:00na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC WILD.  

Mesec počinjeemisijom Rađanje čopora, Dereka i Beverli Džoubert i prati neverovatno putovanje povratka lavova u rezervat u Bocvani. Oni prate put odrastanja jedne ženke i mladunčeta do stvaranja pravog pravcatog čopora. Kraljevstvo leopardapriča priču o Karuli, ženki leoparda koja je vladala svojim južnoafričkim kraljevstvom duže od decenije, kao i o mukama njenih naslednika.

U do sada retko viđenim ponašanjima u specijalu Čovek protiv pume,voditelj Bun Smit posmatra pume koje love pingvine u Patagoniji. Sudar tigrovaprati priču uporne majke tigrice koja rizikuje sve da bi odgajila svoje mladunce, a Kraljičin režim istražuje ulogu lavice u čoporu.

Mesec velikih mačakaje Više od televizijskog programa – to je produžetak Inicijative velikih mačaka, dugotrajne posvećenosti Društva National Geographic da zaustavi smanjenje broja velikih mačaka u svetu. Ovaj globalni program podržava istraživanje na terenu i zaštitu najvećih mačaka na planeti. Za više informacija o Inicijativi velikih mačaka i tome kako možete da se priključite, posetite: NatGeoBigCats.org.