HC Live Seems like revolution

Letnji solsticij uz rege na Savi

Na Shlepu će 21. juna u 22h početak leta i Svetski dan muzike biti proslavljen celovečernjim rege koncertom Hornsman Coyotea i Darke sa BMB Riddimom, a DJ podršku pružiće JahMessenjah sound system.

Najduži dan u godini, 21. jun, pretvoriće se u najveseliju noć na splavu „Shlep“ pored Brankovog mosta gde će u organizaciji festivala „Vračar Rocks“ i „Balkan Music Boxa“ noć biti posvećena radosti ruts rege zvuka. Svetski dan muzike, tradicionalno proslavljan širom planete, ove godine u Beogradu biće obeležen na reci Savi koncertima Hornsman Coyotea i Darke sa Balkan Music Box Riddimom, dok će DJ podršku pružiti JahMessenjah sound system.

Naš internacionalno poznati rege autor i trombonista Hornsman Coyote će nastupiti sa osmočlanim bendom Balkan Music Box Riddim, sastavljenim od najtalentovanijih muzičara ovog žanra. Potpuno posvećem muzici, svojoj međunarodnoj solo karijeri, bendu Eyesburn i saradnji sa autorima širom sveta, Kojot jeste jedan od najplodnijih autora na našoj sceni. Samo dve nedelje pošto je srpskoj javnosti predstavljen dupli LP „Breath of Peace“, rezultat Hornsmanove saradnje sa britanskim producentom i multiinstrumentalistom Dub Caravanom, naša publika će imati prilike da neke od novih kompozicija čuje i uživo. Moćna mašina riddima fanovima će na potpuno novi način doneti i Kojotove pesme koje su navikli da pevaju na koncertima, poput „Glow Jah Light“, „Belly of the Beast“, „Seems Like Revolution“, a spremaju se i mnoga zvučna iznenađenja.

Darka, vanserijski vokal i autor, po kritičarima “kraljica medju balkanskim rege vokalima”, “neponovljiv glas”, “rege i soul diva”, “srpska Erykah Badu”, se muzikom bavi od svoje petnaeste godine i imala je sreću da nastupa sa najtalentovanijim muzičarima u Srbiji. Rege publika je poznaje kao lidera kruševačkog ZAA u periodu do 2011, sa stotina nastupa, dva albuma i po činjenici da je napisala vecinu hit tekstova kao što su: “No War”, “Fire”, “Let it go”, “Good Things”, “Slow Down”, “Sun”, “Try”… Čuveni su njeni energični nastupi sa sound sistemima JahMessenjah, Ital Vision, Trenchtown Rockers, King Caliypso, Waddada itd, a imala je čast da zapeva za britanski Terrortone Sound. Darka vredno radi u studiju na svom prvom solo albumu, inspirisanim dosadašnjim muzičkim iskustvom, obojenom intimom i svakodnevnom borbom pojedinca u društvu ispunjenom nepravdama. Ovoga leta biće predstavljen prvi singl video “Rise Up”, a publika će na Shlepu imati priliku da je čuje u akustičnom setu sa muzičarima iz Balkan Music Box Riddima.

Pravi aktivisti rege scene, poznati po saradnji sa brojnim britanskim reggae autorima, DJ duo JahMessenjah Sound System donosi izvanrednu slekciju ruts rege muzike koja će otvoriti i zatvoriti celovečernju žurku na reci 21. juna.

 Organizatori su se pobrinuli da proslava na Shlepu, drugom brodu od Brankovog mosta ka Zemunu, bude dostupna svima – ulaznica košta 300 dinara. Neka leto počne uz dobre vibracije!