unnamed

Kurt Kobejn: Montaža pakla

Na 8. Cinema City festivalu koji se održava od 29. juna do 5. jula, na Planet Rock Music Stage-u susrešće se i ove godine muzika i film u okviru popularne selekcije Planet Rock, koja svake godine izaziva veliko interesovanje publike zahvaljujući odličnom odabiru muzičkih filmova.

Ovogodišnju selekciju predvodi film Kurt Kobejn: montaža pakla, scenariste i reditelja Bret Morgena, koji je časopis Rolling Stone okarakterisao kao “najintimniji rok dokumentarac ikada”. Nizaće se muzički filmski hitovi poput Depeche Mode: živi u Berlinu, Potraga za Felom, Ulični svirači i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem festivalu koji se održava pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme, u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu, publici će biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja. Među njima su filmovi o muzičkim zvezadama i legendarnim bendovima, njihove neverovatne životne priče i karijere koje donose na veliko platno proslavljeni reditelji i glumci, a koji kao i svake godine čine srce selekcije Planet Rock.

Dobro poznatu selekciju na istoj sceni – Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema, prati sjajan muzički program Cinema City festivala koji ove godine čine 7 koncerata raznovrsnih mladih bendova i stvaralaca: Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz, Zemlja Gruva, Vis limunada, kao i DJ-evi Rasheed & Flip, Future Sound of Danube.