Screen shot 2013 11 01 at 08.34.45

Koncert Branke Parlić

U okviru projekta “Scena za savremenu muziku” Ustanove kulture Parobrod,  koncert Branke Parlić biće održan u utorak, 5. novembra od 20h.

Projekat ima za cilj da uspostavi održivu platformu za promociju, edukaciju i izvođenje savremene muzike u Srbiji, promoviše savremeno stvaralaštvo u oblasti muzike ali i da doprinese edukaciji profesionalaca kao i šire publike.

Branka Parlić je diplomirala klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Olge Mihailović. Posvećeno se bavi muzikom francuskog kompozitora Erika Satija od 1986. kao i Novom Muzikom 20. i 21. veka: minimalizmom i postminimalizmom. Njeni CD-ovi se redovno emituju na svim Radio i TV stanicama u regionu, kao i na britanskim TV kanalima Classic FM i C music TV.

Kao aktivni pijanista, organizator koncerata, pedagog i predavač, već dugi niz godina, posvećeno se bavi promovisanjem Nove Muzike. Radi na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Od 2006. godine deluje i kao umetnički direktor koncertnog serijala posvećenog Novoj Muzici, pod nazivom Nove Uši za Novu Muziku u Novom Sadu.

Ulaz na koncert je slobodan!