Screen shot 2013 11 01 at 08.39.20

Putovanje u dubine organskog regea

 

Hornsman Coyote & Soulcraft najavljuju novi album nastupima na beogradskom Festivalu “Vračar Rocks” 1. novembra i u novosadskom klubu Quarter 9. novembra. Dok se radovi na albumu privode kraju, evo izveštaja sa jedne njihove probe…

“Publika dobija nagradno putovanje u dubine organskog dab ruts regea. Kapetan i posada su dovoljno iskusni da im to garantovano pruže!” – Nemanja Kojić – Kojot (a.k.a. Hornsman Coyote) odgovara na pitanje novinara i čitav Soulcraft bend se smeje. Počinje proba u podrumu kultnog beogradskog kulturnog centra.

 U maloj sobici za probe natrpanom opremom, oblepljenoj plakatima i prašnjavom izolacijom, dešava se važan rege miting. Posle studijskog snimanja novog albuma Soulcraft benda sa Hornsman Coyotom, bend je pun pozitivne energije za predstojeće nastupe u beogradskom Božidarcu (1. 11.) i novosadskom Quarteru (9. 11.).

Specijalni gosti  koncerta na Festivalu „Vračar Rocks“ u Božidarcu 1. novembra su The Socks su iz Velike Plane i Martin Gak (Martinees Selecta) iz Kikinde.

Na pauzi Kojot prepričava neki veselo-opasan momenat koji je doživeo sa Martinom (Martinees Selecta) na turi na dalekom severu Evrope, nadovezuje se slikom mesnate sofre koja ga je dočekala u nekom malom mestu Srbije iako je vegetarijanac. Neko pita i za drugu predgrupu na beogradskoj svirci – The Socks, pominje devojke u postavi. Jimie kaže da tu sviraju i njegovi učenici. Kojoj priča kako je ovoga leta deli binu sa njima na nekoj masovnoj svirci i karakteriše ih kao „srpski Bad Brains“.

Na pitanje o dolazećem albumu odgovara: „Album će biti objavljen u decembru, u toku su završni radovi, pa omot, fotkanje, odluka o prvom spotu… Siguran sam da će ostaviti dubok trag.“