prototip

Izložba GP2

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Izložba “GP2”, čiji autori su umetnici Žolt Kovač, Ivana Ivković, Saša Tkačenko i Ivan Zupanc, a kustos Katarina Mitrović, biće otvorena 26. aprila u 18h u galeriji Prototip. Izložba traje do 31. maja.

“Druga u nizu izložbi kojom predstavljamo umetnike koji će sarađivati sa galerijom Prototip pokazaće radove troje umetnika, Žolta Kovača, Ivane Ivković i Saše Tkačenka. Ono što spaja rad ovih umetnika je konstantan umetnički eksperiment, koji pre svega ima za cilj istraživanje i uvođenje novih medija u klasične slikarske i vajarske postupke. Od slika na aluminijumu, preko dokumentarnih fotografija site-specific instalacija i intervencija na raznovrsnim „neumetničkim“ predmetima i materijalima, radovi ovih umetnika problematizuju samu prirodu medija, ali i odnos popularne kulture i svakodnevnog života sa umetničkom praksom i institucijom umetnosti u našem društvu.” – galerija Prototip

I ovog puta u posebnom projektu Windows Art biće predstavljen izbor iz nekoliko serija fotografskih radova beogradskog umetnika i fotografa Ivana Zupanca koji su nastali u proteklih nekoliko godina.