0007c240 630

Irski filmovi u Fontani (program)

U biskopu Fontana, koji je ovih dana proslavio tri godine godine rada od ponovnog otvaranja, nakon izuzeno posećenih projekcija sa nedavno završenog FEST-a (26 od ukupno 34 projekcije je bilo rasprodato), biće održan filmski program Beogradskog irskog festivala.

Imaćete priliku da pogledate najznačajnija ostvarenja iz novije irske produkcije.

Program:

Subota, 14. mart 17h: Irish Pub
Tradicija irskog paba u odličnom dokumentarnom filmu. U razgovoru sa vlasnicima pabova širom Irske, Aleksa Fegan ulazi u srce irskog paba i onoga što ga čini institucijom.

Nedelja, 15. mart, 17h: Broken Song
Git, Kostelo i Vila Li su ulični pesnici, hiphop umetnici i tekstopisci iz severnog Dablina. Za ove mladiće izražavanje u vidu poezije i repa je postalo duhovno iskustvo. Njihov cilj je da artikulišu haos koji ih okružuje. Oni se bore uz pomoć svojih reči i svog glasa.

Ponedeljak, 16. mart, 19h: Love Eternal
Baziran na japanskom romanu ’Zaljubljen u mrtve’ autora Kei Oišija, Love Eternal je filmska priča o izolovanom mladiću koji je opsednut smrću. On pokušava da shvati svet oko sebe, njegovo postajanje, na jedini način koji mu je poznat – približavajući se smrti.

Utorak, 17. mart, 19h: Short Order
Pomalo o životu, ljubavi i mudrosti koji se spajaju jedne noći u kulinarskom podzemlju gde je život švedski sto i sve je brza hrana.

Sreda, 18. mart, 19h: Frank
Džon, mladi neiskusni muzičar, pridružuje se bendu ali ubrzo otkriva da se ne snalazi u ekscentričnoj pop grupi koju vodi enigmatični i misteriozni Frenk.

Pored biskopa Fontana, filmski program ovogodišnjeg BIF-a biće održan i u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke.

Više informacija možete pronaći na sajtu Baogradskog irskog festivala – irishfest.rs.