FOTO 3

HUMANITARNA POZORIŠNA PREDSTAVA U DKCB-u

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner


Priča o ljubavi, različitostima i prihvatanju sebe i drugih

Predstava „Dar”, u izvođenju Pozorišne trupe U.R.A. biće izvedena na Maloj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd, u utorak, 12. marta, sa početkom u 19 časova.

Predstava u Dečjem kulturnom centru ima humanitarni karakter, tako da sve donacije koje se budu sakupile te večeri (garderoba, slatkiši, školski pribor i sredstva za higijenu) biće dodeljena deci iz Svratišta. Karte za predstavu mogu se nabaviti u prostorijama „Kafe bar 16”, u Cetinjskoj 15a, u Centru za podršku u zapošljavanju mladih iz Svratišta.

Predstava „Dar”, nagrađena priznanjem „Miroslav Belović” za najbolju režiju, prikazuje dečaka Kostu i njegovu porodicu.

„Kosta je poseban i drugačiji. On ima dar. Predstava na nesvakidašnji, duhovit i dirljiv način podseća gledaoce da u životu treba usporiti i posvetiti pažnji onima do kojih nam je stalo, a da je trenutak ono što život čini lepšim i da ga ne smemo propuštati”, istakla je Milena Đorđević, idejni tvorac predstave „Dar”. Predstava se realizuje sa ciljem demarginalizacije kako osoba u stanju autizma, tako i osoba sa drugim smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom, ali i demarginalizacijom njihovih porodica.

Nakon predstave gledaoci će imati priliku da se u okviru tribine informišu o poremećajima iz spektra autizma iz perspektive stručnjaka, roditelja i učitelja. Pored autora i glumaca, na tribini će učestvovati:

  • Snežana Babović Dimitrijević, defektolog
  • Nataša Vasić, nastavnik
  • Natalija Lazić, roditelj deteta sa autizmom


Tekst: Milena Đorđević
Režija: Miloš Đorđević

Igraju:
Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić, Jelena Ćuruvija