53357840 403540710206474 3825033462193061888 n

HILTON PROSLAVIO PRVU GODINU U BEOGRADU


U godini kada Hilton Hotels and Resorts grupacija zaokružuje prvi vek poslovanja širom sveta, hotel Hilton Beograd je, takođe, obeležio značajan jubilej – prvu godinu u srpskoj prestonici ispunjenu brojnim priznanjima i izuzetno uspešnim probojem na ugostiteljskoj mapi Beograda.

Pre tačno godinu dana sa nestrpljenjem se iščekivao zvaničan početak rada svetskog ugostiteljskog giganta u Srbiji i otvaranje hotela Hilton u Beogradu. Uzbuđenje je preraslo u odličnu posećenost hotela već od prvog dana rada, kao i rekordnu prodaju svih konferencijsih i kapaciteta za specijalne događaje i proslave u okviru hotela. Tokom priprema za svečano otvaranje, zvaničnici hotela dali su oko 1.000 intervjua medijima i saradnicima dok je, na dan otvaranja, Hilton Beograd posetilo više od 1.000 ljudi.

Otvaranje prvog hotela Hilton u Srbiji bilo je veoma uspešno. Poslovno okruženje i lokalno tržište odlično su odreagovali na pozitivne promene koje je Hilton doneo na tržište na svoj jedinstven način, postavljajući nove standarde ugostiteljstva u Srbiji. Izuzetno smo ponosni na posvećene i lojalne članove tima koji smatramo osnovom uspeha hotela Hilton Beograd“– istakao je Nicolaas Houwert, direktor hotela Hilton Belgrade na svečanoj proslavi rođendana beogradskog hotela Hilton. „Ovaj uspeh prilično egzaktno oslikavaju i neke brojke poput jednog „Green Key“ sertifikata, 5 domaćih i međunarodnih priznanja, 27 kućnih ljubimaca koje je hotel ugostio i više od 19.000 odrađenih procedura čekiranja“,istakao je Houwert gostima na proslavi održanoj u restoranu na osmom spratu hotela.

Tokom godinu dana Hilton Beograd svojom ljubaznošću i jedinstvenom uslugom očarao je nešto manje od 60.000 gostiju, tačnije njih 59.578, za čiji je boravak u beogradskom dragulju čuvenog Hilton lanca hotela pripremljeno čak 56.172 kreveta. Posebno interesovanje domaće javnosti izazvalo je otvaranje restorana SkyLounge smeštenog na 8. spratu ekskluzivnog hotela. SkyLounge je momentalno pobrao simpatije domaćih klabera, poslovnih ljudi, velikog broja poznatih ličnosti i gostiju iz svih delova sveta pa ne čudi što je, zajedno sa restoranom Two Kings, SkyLounge tokom proteklih godinu dana opslužio oko 114.000 gostiju kojima je posluženo čak 75.000 specijaliteta kuhinje i 130.000 najraznovrsnijih pića.

Veliki broj korporativnih događaja, svečanosti i konferencija koje je hotel ugostio najveći su pokazatelj uspešne investicije i dobre poslovne politike koja je Hilton Beograd, od samog starta, stavila na sam vrh ugostiteljske ponude Beograda gde će, po svemu sudeći, ostati još dugo.