d1e574e0 4e68 4b5b b3a3 baf70754628d

Neobičnjaci: Zaleđeni teleskop


Ako vam je Hogvorts nedostajao, sada imate nov i podjednako maštovito osmišljen dom! U svetu neobičnjakaništa nije onakvo kakvim se čini – možda magija ne postoji, ali je ovaj svet ipak daleko od običnog. U knjizi Zaleđeni teleskop, trećem delu čuvene trilogije Neobičnjaci, čekaju vas avanture i dobro poznati junaci sa kojima je lako poistovetiti se. Tekst je pisan pristupačnim jezikom uz mnoštvo likova i neočekivanih obrta, a namenjen je čitaocima uzrasta od osam do dvanaest godina.

Duboko ispod bleštavih ulica Njujorka nalazi se neobičnjačko trgovište Nubruk. Ajvi i njen brat Seb zaputili su se tamo kako bi pomogli svom prijatelju da pronađe davno izgubljenu sestru. Ali prava avantura tu tek počinje jer oni nisu jedini koji tragaju za njom. Ozloglašena Tužbalica ima nove planove, koji uključuju ne samo Valijanovu sestru već i veliko neobičnjačko dobro! Šta je u pitanju i da li će omiljeni junaci uspeti da zaustave Tužbalicu na vreme, saznajte u završnom delu omiljene trilogije Neobičnjaci.

Autorka Dženifer Bel poreklom je iz Londona. Prvo iskustvo s dečjim knjigama stekla je radeći kao specijalizovana prodavačica u jednoj od najpoznatijih svetskih knjižara. Pošto je godinama slušala decu kako pričaju o svojim omiljenim knjigama, počela je da piše sopstvenu, na pauzama za ručak. Vulkan izdavaštvodo sada je objavilo prva dva dela iz čuvenog serijala o neobičnjacima: Iskrivljeni šestoperacZadimljeni peščanik. Slični naslovi mogu se pronaći i među knjigama Eme Fišel. Neki od njih su VešterijaSvet modernih vešticaMit o vešticama.