GRUBB 1

GRUBB i Alberto Lopez otvaraju Ethno Fusion Fest

U sredu, 19. juna u 20:30h svečano će biti otvoren četvrti beogradski Ethno Fusion Fest, koji će u naredhih pet dana obogatiti prestoničko leto muzikom koja, iako potiče iz različitih kultura stvara atmosferu punu tolerancije i ljubavi.

Festival će otvoriti gospodin Stefan Sablić, osnivač i umetnički direktor festivala i gospodin Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda. Prisutne će pozdraviti i rabin jevrejske zajednice u Srbiji, gospodin Isak Asiel.

Čast da prvi nastupe na festivalu pripala je grupi GRUBB, koja će koristeći romsku muziku i ples predstaviti nesvakidašnji muzičko-pozorišni spektakl. Nakon njih nastupa španski flamenko gitarista Alberto Lopez sa svojim bendom predstavljajući jedinstvenu priliku da se uživo čuju vrhunski izvođači svih stilova autentičnog flamenka: gitare, pesme i plesa.

Festival se održava u prelepom ambijentu Bašte sinagoge u Beogradu, u ulici Maršala Birjuzova 19. U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u Domu omladine Beograda, Makedonska 22.

 Svi koncerti počinju u 20:30, osim u subotu 22. juna od 21:30.

Predstava “Persijska crna” se održava u sali Jevrejske opštine Beograd u ulici Kralja Petra 71ª i počinje u 18:30.

U sklopu festivala, po prvi put ove godine u saradnji sa Domom omladine Beograda biće organizovane dve Ethno Fusion Fest radionice i to:

  • petak, 21.jun u 18:00 Edward Powell – otvoreni intervju i
  • nedelja, 23.jun u 15:00 Radionica “Orijentalne muzike” Elad Gabbay

Radionice su otvorene za javnost, ulaz je slobodan i biće održane u Klubu Doma omladine Beograda.