Gospodar muva 2 e1417038235224

Gospodar muva u Dadovu

Premijera predstave po knjizi Vilijama Goldinga Gospodar muva biće premijerno igrana u četvrtak, 27. novembra od 20h na sceni Omladinskog pozorišta DADOV.

Ovaj projekat je oko sebe okupio ekipu mladih umetnika, dramaturga Bojanu Babić, scenografa Maju Vasić i kostimografa Laru Popović. Dok je muziku za predstavu napisala Irena Popović, a koreografiju uradio Milan Gromilić.

„Roman Vilijama Goldinga strašna je i aktuelna priča, posebno danas kada smo se toliko udaljili od prirode i zaboravili da smo deo nje. U ovom komadu se pojavljuju samo deca, ali su odrasli itekako prisutni. Oni su uzori za dečake koji se bore za opstanak i shvataju da je upravo čovek čoveku vuk.“ –rekla je Tijana Vasić, mlada rediteljka.

Ovo je priča o grupi dečaka koja usled pada aviona ostaje sama na pustom ostrvu. U prvi mah im to izgleda kao fantastična pustolovina u kojoj se mogu dobro zabaviti, jer su ostali sami bez roditelja. Nema nikoga ko bi ih u bilo čemu ograničavao. Počinju da grade jedan novi svet po sopstvenim pravilima, u nadi da će im to doneti spas. Krhka i tanka opna civilizacije polako nestaje, što ih dovodi na korak do potpune katastrofe.

U predstavi igraju Uroš Rakić, Milan Vasiljević, Gligorije Marinković, Ognjen Dragović, Marko Despotović, Matija Conić, Ivan Blagojević, Pavle Erić, Dejan Maksimović i Nikola Zagorac.

Predstavu je podržala, kao prijatelj projekta, izdavačka kuća Laguna.

Prva repriza ove predstave planirana je za 28. novembar od 20 časova.