Od integrala do inženjera!

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, Istek (EESTEC) u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom organizuje besplatni seminar ,,Brand New Engineers – Od integrala do inženjera!” koji će se održati od 1. do 10. decembra u zgradi Tehničkih fakulteta.

Cilj seminara je da se studentima Elektrotehničkog fakulteta predstavi kojim sve putevima mogu da nastave svoju karijeru nakon završetka studija.

Polaznici seminara imaće prilku da se kroz niz predavanja upoznaju sa aktuelnim projektima na kojima trenutno rade njihovi profesori, asistenti, kolege i kompanije lideri u različitim oblastima elektrotehnike.

Ono što bi studenti sa sobom trebalo da ponesu nakon seminara jeste svest i saznanje o onome čime će se u praksi baviti nakon završenog fakulteta i pobuđivanje želje za samostalnim istraživanjem date materije.

Biće organizovane posete kompanijama i laboratorijama kako bi studenti mogli da steknu predstavu o tome u kom pravcu se razvijaju oblasti elektrotehnike koje izučavaju na fakultetu, kao i o tehnologijama i trendovima koji su aktuelni na tržištu.

Ove godne, seminar se održava 5. jubilarni put i projekat je proširen idejom da se učenici ćetvrtog razreda srednjih škola malo bolje upoznaju sa inženjerskom strukom. Učenicima će biti omogućeno da prisustvuju predavanjima koja ih zanimaju, a biće organizovano posebno predavanje na kom će moći da se informišu o svemu što ih interesuje vezano za studiranje na Elektrotehničkom fakultetu, kao i mogućnostima koje se pružaju nakon završenog Fakulteta. Seminar “Brand New Engineers” prikazaće učenicima inženjerstvo iz drugačije perspektive, upoznaće ih sa aktuelnim projektima u oblasti elektrotehnike i time im obogatiti interesovanja.

Značaj ovog projekta prepoznali su grad Beograd, Univerzitet u Beogradu i Elektrotehnički fakultet.