artedu 1 2 kcb e1439905171739

Kreativna radionica o savremenoj vizuelnoj umetnosti 

Kreativna radionica o savremenoj vizuelnoj umetnosti ARTEDU 6 biće održana od 20. do 24. avgusta (13-16h) u Galeriji Artget. Radionicu vodi Ana Nedeljković, vizuelna umetnica. Otvaranje izložbe radova polaznika je 29. avgust u 16h  u DKC-u.

ARTEDU je petodnevna kreativna radionica na kojoj će tema biti šta se sve interesantno dešava u savremenoj vizuelnoj umetnosti i kako da osmislite, realizujete i predstavite vaš umetnički rad!

Radionica je namenjena mladima od 15 do 22 godine.

Program se sastoji od kratkih predavanja (primeri iz oblasti slikarstva, fotografije, filma, stripa, animacije, street arta…), diskusija i praktičnog rada. Na kraju radionice biće organizovana izložba radova učesnika.

Osnova programa je kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma, koji polaznici tokom radionice koriste u različitim medijima i kontekstima. Kroz različite tehnike crtanja, crtanje na majicama bojama za tekstil, fotografiju, kratke video forme – u kreativnoj atmosferi Kulturnog centra Beograda istražujemo na koje je sve načine moguće iskazati stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.

Ana Nedeljković je diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autorka je Zlih Devojčica i Zečeva Bez Mozga. Njen animirani film “Rabbitland”, koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom Jr., nagrađen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, prikazan je na preko sto festivala širom sveta i osvojio je brojne nagrade. U Kulturnom centru Beograda vodi edukativne programe.

[su_box title=”Prijavljivanje” style=”soft” box_color=”#b8de61″ title_color=”#000000″]Program je besplatan, i sav potreban materijal je obezbeđen. Broj polaznika je ograničen na maksimalno 25. Prijavljivanje na adresu  arteduradionice@gmail.com. Potrebni podaci: ime, prezime, škola, razred/fakultet, godina, e-mail, broj mobilnog.[/su_box]