RW TOUR 2010 IMG 0285

Roger Waters upoznaje ratne vojne invalide Srbije

Koosnivač kultnog benda Pink Floyd, Roger Waters (Rodžer Voters), koji će sa svojom legendarnom produkcijom “The Wall” nastupiti u Beogradu, 1. septembra, izrazio je želju da se u Srbiji upozna sa ratnim vojnim invalidima. I sam Voters, izgubio je oca u II svetskom ratu tako da je na turneji “The Wall” posebna pažnja usmerena na ratne veterane kao i na ukazivanju počasti svima koji su dali svoj život u ratnim sukobima.

 

Poziv Rodžera Votersa za slanjem fotografija i ličnih detalja o voljenim osobama koje ste izgubili u ratnim sukobima, usmeren je i publici u Srbiji.

 “Fallen Loved Ones” je moja molba vama da mi pošaljete fotografiju i lične podatke o vašim voljenim osobama koje ste izgubili u ratu.” – poručio je Rodžer Voters. “Fotografije i detalji o vašim voljenim osobama naći će se pored fotografije mog oca Erika, na koncertu “The Wall” kao čin uspomene. “Fallen Loved One” ne mora da bude vojnik. Pogibija civila je jednaka ako ne čak i mučnija. Upućujem vam ovu molbu u skladu sa mojim verovanjem da je mnoštvo tragičnih stradanja ljudskih života, mogla biti izbegnuto. Saosećam se sa porodicama svih žrtava i osećam bes prema “Silama moći” koja su odgovorna za ovo. Molim vas, pridružite mi se u odavanju počasti našim mrtvima i protestu protiv stradanja.” – dodao je Voters u izjavi na svom zvaničnom sajtu.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

“The Wall” je vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada viđeno. Ovo audio-vizuelno remek-delo o otuđenju i transformaciji biće izvedeno u celini sa bendom i jedinstvenom umetničkom produkcijom. “The Wall” je do sada prikazan 192 puta širom sveta pred više od 3.3 miliona obožavaoca čime se našao među najuspešnijim turnejama u istoriji roka.

Pre 2010, “The Wall” produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je “The Wall” i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah. Originalna produkcija “The Wall” iz 1980. godine izvedena je u celosti samo 29 puta tokom Pink Floyd turneje u cilju promovisanja albuma, i jednom u Berlinu na proslavi pada Berlinskog zida.

Ulaznice za ovaj jedinstveni muzičko-scenski spektakl koji će se održati 1. septembra na Ušću, u prodaji su po cenama od: parter 4500, fan pit 5500 i tribine 7500 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim.rs.