Bane Markovic

Gis Maj Es opet uzburkava domaću džez scenu

Nakon albuma “Spaced out” i petogodišnjeg zatišja, bend GIS MAJ ES se vraća na koncertnu binu. Premijerno će, u četvrtak 7. jula, na letnjoj sceni Bitefartcafe kluba, odsvirati nekoliko novih numera, koje će se naći u sklopu novog albuma. U duhu promena, bend će predstaviti novog člana, perspektivnog gitaristu Dragana Hajnriha.

U svoj autorski izraz GIS MAJ ES implementira fusion, jazz rock, funk, latin. Formirani kao kvartet  možda i najperspektivnijih muzičara u zemlji, koji su individualno angažovani na različitim i velikim muzičkim projektima, u prvo vreme su izvodili obrade poznatih kompozicija čuvenih autora Chick Korea, Weather Report, ali je bilo samo pitanje vremena kada će ovi muzički virtuozi u etar izbaciti i svoje autorske numere. Koncertno izvođenje ovih pesama pretaču u audio zapis, album pod nazivom “Spaced out”.
Kuriozitet benda predstavlja i intrigantno ime koje asocira na dobro poznatu frazu – u stvari to je igra reči, naziva akorda i nota.

Upoznajte Slobu, Dragana, Mladena i Baneta i dopustite im da vas uvedu u njihov čaroban svet muzike u četvrtak u 22:30h, Novi Bitefartcafe.