iz procesa e1423842055424

Postavljanje skulpture Over the Rainbow

Tokom trajanja izložbe Milorada Miće Stajčića Snovi zaleđenog čoveka u Kulturnom centru Beograda na kojoj su predstavljeni poznati Diznijevi likovi – Šilja i Hromi Daba u specifičnim ulogama i likovima iz našeg savremenog društvenog i političkog života, u POP UP prostoru, u sredu, 18. februara od 12h, njima će se pridružiti još dva junaka iz crtanih filmova Volta Diznija sa kojima su odrastale generacije dece – popularni Miki Maus i Paja Patak.

U skulpturi nazvanoj Over the Rainbow njih dvojica su predstavljeni u relativno intimnoj situaciji, na postamentu koji se okreće i trebalo bi da asocira na džinovsku dečju igračku.

U ovoj drugoj skulpturi koja je nastala za izložbu u Galeriji Remont 2010. godine umetnik se na zabavan, humorističan način, ali i sa dozom cinizma, bavi tabu temom dece iz gej brakova, problemom njihove rodne tj. aseksualne percepcije u tradicionalnom okruženju.

Skulptura Over the Rainbow, širine 120 cm i visine 120 cm, izrađena je u poliesteru i smeštena je na ogroman crveni drveni postament, dimenzija 110×50 cm.

U pop-up prostoru biće izložena do 28. februara do kad je otvorena i izložba ovog autora u Likovnoj galeriji.

Milorad Mića Stajčić
Milorad Mića Stajčić je rođen u Beogradu 1977, gde živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka – Informacioni smer i na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo, u klasi prof. Mrđana Bajića. Trenutno je na doktorskim studijama na FLU. Radi u različitim medijima: skulpturi, prostornim instalacijima, videu, perfomansu, fotografiji. U svom radu najčešće se bavi aktuelnim temama potrošačkog društva, pop-kulturom, tabuima, društvenim vrednostima… Izlagao je na sedam samostalnih i brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.