Forum socijalnih inovacija

Najveći događaj o socijalnom preduzetništvu u Srbiji – Forum socijalnih inovacija, održaće se po drugi put, 1. aprila u Kulturnom centru Rex u organizaciji Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje.

Učesnici konferencije će predstaviti postojeće politike, mogućnosti za saradnju socijalnih predzeća i biznis sektora, različite programe podrške, uspešna socijalna preduzeća i inovativne prakse u ovoj oblasti.

Kroz različite panel diskusije i prezentacije, ova međunarodna konferencija ima za cilj da razmotri i predloži inovativna rešenja za bojne društvene izazove sa kojima se danas suočavamo. O tome koji mehanizmi podrške su na raspolaganju socijalnim preduzećima u Srbiji biće reči na prvom panelu. Drugi panel će se baviti veštinama i resursima koji su potrebni za uspeh njihovog poslovanja, dok će treći panel predstaviti načine na koje poslovni sektor može da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva.

Simona Popa iz UnLtd-a, vodeće organizacije za programe podrške socijalnim preduzećima, predstaviće trendove za pružanje podrške socijalnim preduzećima u Velikoj Britaniji i na međunarodnom nivou.

Ovogodišnji Forum socijalnih inovacija deo je šire inicijative promovisanja i podsticanja međusektorske saradnje i razvoja odživog i inovativnog civilnog društva u Srbiji, koju Smart kolektiv sprovodi uz podršku USAID-a. Prijatelji konferencije su Coca-Cola Hellenic i Atlantic Grupa.