Denis Muric i Vuk 2 e1427809140231

Ničije dete i vuk ponovo zajedno!

“Vuk je nakon svega ostao isti, ali ja nisam…”, izjavio je Denis Murić, glavni glumac u filmu Ničije dete i dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu na nedavno završenom FEST-u, nakon što se susreo opet sa vukom koji je imao „epizodnu ulogu“ u filmu.

Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 9. aprila.

Film je baziran je na čudesnoj istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje.

Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris Pućurica, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva…

 Film Ničije dete, reditelja Vuka Ršumovića, je na nedavno završenom FEST-u osvojio čak četiri nagrade: Beogradskog pobednika za najbolji film u nacionalnoj selekciji, Denis Murić je osvojio nagradu za najboljeg domaćeg glumca, nagradu za najbolji film na FEST-u 2015 dodelio je FIPRESCI Srbija i nagradu Fondacije Nebojša Đukelić za najbolji film u regionu.

Film je osvojio, do sad, 14 nagrada.

 Foto: Aleksandra Popović