Propeler Baner 1

Dečji festival Propeler

“PROPELER” – dečji festival u produkciji DKC „Majdan“, održaće se ove godine po drugi put, od 19. do 21. septembra. Festival će biti realizovan na dve lokacije, u Kući kralja Petra, Vase Pelagića 40 i DKC “Majdan”, Kozjačka 3-5. Ulaz na sve programe je slobodan.

Festival će se realizovati u formi radionica i javnih prezentacija iz polja nauke, pozorišta, književnosti, dizajna, savremenih medija, plesa, arhitekture, sporta…

Festival otvara “Pod teatar” svojom interaktivnom pozorišnom radionicom “Čudesno putovanje”  u petak, 19.09.2014, u 11h. Ova storytelling pozorišna radionica inspirisana je popularnom knjigom Vilijama Goldvinga “Gospodar Muva”, a izvode je šest članova “POD teatra” i dva umetnika iz organizacije “Cirkusfera”.

Za ljubitelje muzike u ponudi su interaktivni koncert klasične muzike prilagođen predškolskom uzrastu, muzičke radionice za sve uzraste, a zainteresovani će imati priliku i da prisustvuju nastupu Mladih talenata Art Linka, polaznika ovih radionica.

Predavači iz škola jezika “Creative” i “FLTS” pokazaće deci kako kroz igru i svakodnevne aktivnosti mogu na zanimljiv i lak način da savladaju strane jezike.

Za one koje zanima arhitektura tu je tim iz “Procesa”, koji se bavi edukativnom arhitekturom, a Zvezdani detektivi provešće svoje polaznike kroz čitav univerzum. Najbolji radovi sa umetničkih radionica dizajna, slikanja, fotografije biće nagrađeni besplatnim ulaznicama za Kids Fest.

Decu naklonjenu literaturi i pisanju dočekaće na festivalu mladi pisci koji su prošli program “Mladi pisci u akciji” sa Jasminkom Petrović i tom prilikom će moći da razmene iskustva, ali i da ostave pitanja Jasminki.

Roditelji će u radu sa psiholozima, pedagozima, fizioterapeutima moći da prođu kroz različite teme o roditeljstvu, dečijim strahovima, emocionalnoj inteligenciji, samopouzdanju, krupnoj i sitnoj motorici i još mnogo toga. Posetioci će, takođe, kroz rad sa predavačima biti upoznati sa pedagoškim metodama Montesori, Valdorf, Little piano i mnogim drugim..

Subota, 20.09.2014. je dan za sport, ples i rekreaciju tako da će ovaj dan na festivalu razigrati tim iz “Sportkids-a”, “Running-a”, gimnastičkog kluba “Partizan”, ali i profesionalni plesači Bitef dance teatra uz koje će deca moći da uživaju u modernom plesu. Program se završava u nedelju 21.09.2014.

Cilj festivala je da podigne svest javnosti o novim, modernim metodama edukacije dece, čime bi se postavili temelji za pozitivne socijalne promene u društvu.

Misija “Majdanovog” tima je da svojim programima omogući deci da kroz igru i neposeradan rad sa umetnicima, sportistima i predavačima prepoznaju sopstvene potencijale i interesovanja, te na taj način aktivno učestvuju u oblikovanju sopstvene budućnosti.