koncert mistika strast 724

Koncert Mistika, strast

13. februar, 20h, Velika dvorana DKCB-a

Koncert Mistika, strast, u okviru kog će nastupati Ljubica Damčević – violina i Katarina Ranković – klavir, a biće izvedena muzika Ajstora Pjacola (izbor tanga) i improvizacije, biće održan u sredu, 13. februara sa početkom u 20h u Velikoj sali DKCB-a, a ulaz je slobodan…

Ljubica Damčević je rođena 1991. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Marije Špengler gde trenutno pohađa master studije. Dobitnica je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nastupala je u značajnim salama Beograda kao što su: Kolarčeva zadužbina, galerije SANU i Artget, JDP, Ruski dom itd. Sarađivala je sa brojnim violinistima i pedagozima među kojima se izdvajaju Dejan Mihailović, Vesna Stanković, Minčo Minčev, Dejan Bogdanović, Gordan Nikolić, Dejvid Takeno i Stefan Milenković.

Katarina Ranković je rođena u Beogradu 1990. godine. Nižu i srednju muzičku školu ‘Mokranjac‘ završila je u klasi profesorke Katarine Šandorov, a trenutno je na postdiplomskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, klasa profesorke Jelene Jovanović-Petrović.  Dobitnica je mnogih nagrada, a neke od njih su: prve nagrade sa kamernim sastavima na republičkom takmičenju 2006. i 2008. godine, prve nagrade na ‘Prolećnom festivalu‘ 2007. godine u kategoriji solista i kamernih ansambala, prva nagrada na konkursu ‘‘Lisinski‘‘ za kamernu muziku 2008, druga nagrada na međunarodnom takmičenju ‘‘SIMC‘‘ u Bijeljini za kamernu muziku 2009, treće nagrade na takmičenjima u muzičkim školama ‘‘Josip Slavenski‘‘ 1998. i ‘‘Vladimir Đorđević‘‘ 2008. godine. Dva solistička koncerta u Ruskom domu i Narodnoj biblioteci Srbije održala je 2012. godine. Pohađala je master klas kod profesora Arba Valdma, a sarađivala je sa profesorom Stankom Šepićem (Srbija) i Sandrom Vučenović-Schnabel (Nemačka). Pored uspešnih studija, ona je i društveno angažovana, pa je dobitnica mnogih nacionalnih i međunarodnih stipendija.