fbpx

Deca kompozitori u DKCB-u

 

Jubilarni 20. Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“, pod nazivom „Kruna od nota”, Dečji kulturni centar Beograd svečano će obeležiti završnim koncertom u utorak, 20. oktobra, u 17 časova, u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8. Ulaz je slobodan.

Publika će imati prilike da čuje pobedničke kompozicije ovogodišnjeg festivala, kantautora i solista iz Pančeva, Vršca, Gornjeg Milanovca, Kruševca, Rume, Negotina, Apatina, Kragujevca, Aranđelovca, Novog Sada, Kosovske Mitrovice i Beograda. Na repertoaru će se naći instrumentalne kompozicije za bubnjeve, klavir, violinu, potom vokalne i elektro-kompjuterske kompozicije, koje su osmislila deca uzrasta od 7 do 15 godina. Na koncertu će biti izvedene kompozicije koje su, od velikog broja prijavljenih kompozicija, odabrane od strane republičkog žirija, sastavljenog od naših eminentnih profesora muzike.

Festival „Deca kompozitori“ organizuje Dečji kulturni centar Beograd pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Svake godine deca Srbije učestvuju na republičkom konkursu koji, u januaru mesecu, raspisuje Dečji kulturni centar Beograd za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva. Koordinator i muzički urednik Festivala je Mirjana Miličić Prokić.

 

More Stories
Kreativna berza u DKCB-u