Dan bubnjara u Ateljeu 212

Dan bubnjara,  jedinstveni muzički praznik biće obeležen 18. februara u 20h, spektakularnim koncertom u Ateljeu 212, na kojem će nastupiti najpoznatiji bubnjari iz zemlje i regiona, sa gostima! “Truba-Igra-Bubanj” tema je ovogodišnjeg Dana Bubnjara.

I ove godine, vec treci put zaredom, “praznik bubnja” okupiće četrdesetak najznačajnijih imena domaće bubnjarske scene i regiona!

 “Goste koncerta predvode Tavitjan brothers, na čelu sa Garom Tavitjanom i vrelim ritmom iz Makedonije. Na sceni će nam se tada pridružiti i najenergičniji soul vokal Balkana Bojana Stamenov, virtuoz na gitari kao i na bubnjevima – Aleksandar Sedlar, Branko Trijić (đembe), Nikola Demonja (saksofon), Hor “Komšije”, “Vokal 5”. Bubnjare predvode, mali-veliki Đurađ Đuričić, Lav Bratuša, Uroš Šećerov, Igor Malešević, Ivan Fece Firchie,Tom Frenklin, Gaga Krstić, gost iz Los Anđelesa Bo Đorđević (Generacija 5), Srba Radivojević (Van Gogh), Vicko Milatović (Riblja Čorba) sa svojom školom Master-Blaster, Mengele, Goran Milošević (Playboy), Kahonisti Shoica, Nataša, Andreja, Aleksandar i mnogi drugi” – najavljuje inicijator koncerta Dragoljub Đuričić.

 “Za kraj ovogodišnjeg koncerta, kao “šlag na torti” desiće se spoj energija, trupe “Una Saga Serbica”, truba Bojana Ristića i Dragana Ristevskog, i mnogih drugih sjajnih muzičara, sa 40 bubnjara na sceni. To je ta energija koja nosi!” – istakao je Dragoljub.