NB hol web

Da li znate kako izgleda unutrašnjost Palate Narodne banke?

Kao prateći program aktuelne izložbe Konstantin Jovanović: Arhitekta velikog formata Muzej grada Beograda organizuje Decembarska druženja „Narodnoj banci u goste“ svake srede i petka u decembru: 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25, i 27. u 14 časova. Posete su besplatne i traju 45 minuta.

Znate li kako izgleda jedna od najreprezentativnijih zgrada u Beogradu, Palata Narodne banke u Ulici kralja Petra 12. Često prolazite pored nje, bili ste na izložbi, u novembru šetali s nama i vaš je odgovor Da, Muzej grada Beograda ima za vas novo pitanje: Da li znate kako izgleda unutrašnjost zgrade?

 

Zakazivanje: na portirnici Narodne banke Srbije, Kralja Petra 12 svake srede i petka u decembru: 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25, i 27. u 14 časova. Trajanje 45 minuta. Centar za posetioce Narodne banke Srbije Zbog ograničenog broja mesta obavezno je prijavljivanje na telefon 011/2630-825 i 060/500-51-92.

“U želji da nastavimo sa bližim upoznavanjem stvaralačke biografije Konstantina A. Jovanovića, Muzej grada Beograda u okviru izložbe Konstantin A. Jovanović: Arhitekta velikog formata, za decembar organizuje posete Narodnoj banci. Videćete kako je Konstantin Jovanović zamislio unutrašnjost ovog zdanja, saznaćete više o istorijatu zgrade, naučićete o novcu na tlu Srbije, kada se prvi put pominje „srpski dinar“, bićete u prilici da izradite novčanice sa svojim likom…” – Muzej grada Beograda.

Domaćin, stručni tim Narodne banke, povešće vas na 45 minutno putovanje upoznajući vas sa važnim kulturno-istorijskim i finansijskim pitanjima kroz vreme.