EKV na Deezer-u

Četiri studijska albuma kultne grupe Ekatarina Velika: Ljubav (1987), Samo par godina za nas (1989), Dum dum (1991) i Neko nas posmatra (1993) remasterizovana su sa originalnih traka iz arhive Dušana Ercegovca, legendarnog producenta ovog benda i sada ih je moguće slušati na muzičkom servisu Deezer. Svi korisnici Telenorovih Play+ paketa, Deezer dobijaju besplatno kao i dodatne gigabajte namenje isključivo korišćenju ovog servisa.

Ekatarina Velika (EKV) bila je rock grupa iz Beograda, jedna od najušpesnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše SFR Jugoslavije i Balkana. Tragovi i uticaji muzike i koncertne aktivnosti ovog benda na kulturu regiona bili su posebni, a osećaju se snažno i danas. Mnoge generacije su stvarale kult EKV, odnosom prema njihovoj muzici, poetici i porukama. Zajedno su uz njihovu muziku odrastali oni koji su ih prepoznavali kao dobar rock’n’roll, dobru muziku, zabavu, energiju, poeziju, bunt, stav, opomenu i viziju.

Pored ova četiri albuma, poštovaoce Ekatarine Velike očekuju i reizdanja u svim dostupnim formatima, kao i mnogobrojna iznenadjenja, a prvo od njih će biti ekskluzivni tonski zapis poslednjeg beogradskog koncerta koji je održan u Sava Centru, novembra 1993. godine, a koji do danas nije objavljen. Zvuk koji jasno oslikava energiju, emociju i misao biće dostupan publici kako u digitalnom, tako i u fizičkom izdanju do leta 2015. godine.

Do izlaska ovog u svakom smislu posebnog materijala uživajmo u sada već legendarnim studijskim  albumima ovog velikog benda koji je obeležio YU ROCK scenu na jedan zaista izvanredan način, benda čija energija i dalje živi kroz generacije koje dolaze i prepoznaju vrednost ove grupe, koja nije bila samo bend, već je činila umetnički pokret koji je otišao u nezaborav.