corba od kanarinca istinit komad o ljubavi 628

Čorba od kanarinca – istinit komad o ljubavi

Premijera 18. februara u 20h u Zvezdara teatru

Predstava Čorba od kanarinca, u režiji Staše Koprivice, biće premijerno izvedena 18. februara u 20h na Novoj sceni Zvezdara teatra. U pitanju je ljubavni komad, nastao prema istoimenom tekstu Miloša Radovića…

Čorba od kanarinca u Zvezdara teatru druga je postavka Radovićevog istoimenog teksta iz 1998. godine, a koja donosi jedno novo tumačenje, prilagođeno današnjim parovima i njihovim ljubavnim problemima.

“Ovo je svakako jedna nova postavka i drugačije čitanje komada. Radili smo od nule. Tema je takva da će zauvek biti aktuelna, jer se bavi muško-ženskim odnosima i svim arhetipskim situacijama koje te odnose prate. Ova priča je sada aktuelnija više nego ikad, jer znamo da i najveće ljubavi pucaju pod pritiskom.” – o predstavi govorila je rediteljka Staša Koprivica na konferenciji za novinare.

Mlada rediteljka novu postavku Radovićevog komada opisuje i tako što je žanrovski smešta između romantične komedije i melodrame. Staša Koprivica, koja iza sebe ime jedanaest predstava, o svom motivu da učestvuje u stvaranju Čorbe od kanarinca kaže: “Osnovni motiv da se prihvatim ovog posla bio je odličan tekst i odlični glumci, što je u poslednje vreme retkost.”

Dvoje mladih ljudi, Jeca i Meda, nakon trinaest godina zabavljanja, odlučuju da se igraju braka i to pet minuta pre zakazanog venčanja, kako bi odlučili da li će stati pred matičara.

U predstavi igraju Mina Lazarević (Jeca) i Ljubomir Bandović (Meda), kojima je ovo prva saradnja, nakon zajedničkog studiranja glume i petnaest godina poznanstva.

Predstava je nastala u privatnoj produkciji, odnosno u koprodukciji agencija Impressario i Colonna. Agencija Impressario do sada je producirala predstave Suze su OK i Pozovi M radi užitka, dok je agenciji Colonna Čorba od kanarinca prva predstava.

Čorba od kanarinca imaće svoju pretpremijeru 14. februara u Aleksincu, dok će na svojoj matičnoj sceni, u Zvezdara teatru, biti premijerno izvedena 18. februara. Prva repriza je 22. februara.