Raw Hide color 21

Bluz za B: Sirova koža

Ciklus besplatnih koncerata “BLUZ ZA B” u Domu omladine se nastavlja, a poslednjeg martovskog utorka, 26.03. u 21h, u Klubu DOB-a nastupiće jedan od najpostojanijih domaćih rhythm i blues sastava, bend Sirova koža.

Lider grupe Jovan llić je godinama nastupao sa brojnim grupama u rodnom Šapcu, kao i u Beogradu, a osnivanjem sastava Sirova koža (ili Raw Hide kako su zbog čestih nastupa u inostranstvu takođe poznati) 1982. godine krenuo je da istražuje tradicionalne i savremene aspekte blues muzike.

Sirova koža često nastupa po klubovima, ali festivalski nastupi im nisu ništa manje zanimljivi i izazovni: “Klupska svirka ima svoje draži zbog bližeg kontakta sa publikom i povratne energije, ali koncert na nekom festivalu ti daje moćniji zvuk i ako uspeš da ovladaš velikim brojem ljudi, dobiješ još jednu dimenziju koje nema u klubu.”

Jovan Ilić navodi da je zvuk benda vremenom postao stabilniji i „veći”, ali da, sudeći po reakcijama publike, Sirova koža nije izgubila ništa od svoje energičnosti, te je sigurno da nas na koncertu u Klubu Doma omladine očekuje žestoka svirka. “Sviraćemo kako stvari sa novog albuma, tako i stare, poznate pesme iz našeg repertoara,” zaključuje Ilić.