warm upb

Belgrade Demo Fest Live 2014 počinje

Posle uspešno održanog prvog izdanja festivala BDFL i nakon konkursa i selekcije takmičarskih bendova za ovogodišnje izdanje, BDFL organizuje žurku otvaranja sa nastupom dva benda koja su ostavila odličan utisak na prethodom takmičenju i osvojila prva dva mesta po glasovima publike: Ućuti Pas i Hadži Prodane Duše. Promocija festivala i žurka otvaranja će biti u subotu 22. februara u klubu Blue Moon, u kojem će se održavati i prvi takmičarski krug.

Ućuti Pas je šestorka iz Lazarevca koja svojm energijom i nastupom lako pleni pažnju publike, medija i stručne javnosti, te su na prošlom festivala osvojili dva prva (publika i stručni žiri) i jedno drugo mesto (novinarski žiri) i poneli titulu sveukupnog pobednika festivala BDFL 2013. U fazi su pripreme prvog albuma i jedva čekaju da ponovo nastupe u Blue Moonu, odakle je pre skoro godinu dana krenula njihova afirmacija.

Hadži Prodane Duše je četvorka iz Užica koja svojom opuštenošću privlači pažnju publike te su njihovim glasovima zauzeli drugo mesto na prošlom festivalu. Iza njih je veliki broj nastupa na raznim festivalima i događajima, a pažnju javnosti su skrenuli spotom za pesmu “Vođa” u kome se pojavljuje veliki broj javnih ličnosti. Rado su se odazvali na poziv organizatora da nastupe na otvaranju BDFL 2014 i oni će pored svojih autorskih odsviratil i nekoliko covera.

Pre i posle njihovih nastupa u klubu će se puštati pesme bendova sa BDFL 2013 – Neke face, GodDamn, Sivi, Helm, Centralna Aktivnost, DOK7, Meda vuk i Sandokan, Uzemljenje, Jelizaveta Bam, Marienfeld, Regulator, Knap, Bas i stega i drugih.

Ulaz je od 23 h, a karta je 150 din.